Egenkontrol

egenkontrol

Egenkontrol er et system til virksomheder, der skal sikre, at de produkter og varer der sælges overholder lovgivningen på området, samt ikke er sundhedsskadelige. Det er altid virksomhedens eget ansvar at sørge for, at alting er i orden. Og Fødevarestyrelsen kontrollerer, at tingene er som de skal være, så derfor er der ingen grund til at springe over, hvor gærdet er lavest, for det bliver nemlig hurtigt opdaget.

Det er dog individuelt fra virksomhed til virksomhed, hvordan egenkontrollen skal udføres – dette afgøres af Fødevarestyrelsen gennem en risikoanalyse. Måske har du hørt om varer, der bliver trukket tilbage fra hylderne af den ene eller anden årsag. Her er det virksomhedernes eget ansvar at sørge for, at det sker, og at der altså ikke er sundhedsskadelige produkter på hylderne i supermarkederne. Der er altså en række regler du skal følge og overholde, for at sikre en korrekt egenkontrol.

Elektronisk egenkontrol

Rigtig mange virksomheder gør brug af en elektronisk egenkontrol. Det er en nem og overskuelig måde for virksomheden at lave kontrol, og ofte anbefaler Fødevarestyrelsen faktisk at bruge denne metode, da det sikrer en højere fødevaresikkerhed. Blandt andet har nogle af de webbaserede egenkontroller smarte funktioner, der gør den ansvarlige opmærksom på eventuelle fejl og mangler i kontrollen. Derudover kan den give dig en reminder, når det er på tide at udføre en ny kontrol. Hos SMV Fødevarer kan vi hjælpe dig til at finde det rette program og rådgive dig med hensyn til udførsel af egenkontrollen.

Hygiejne og egenkontrol

Når det kommer til egenkontrol i din virksomhed, handler det primært om den hygiejne, der er omkring håndteringen af fødevarerne. Her er det vigtigt, at du får indrettet din virksomhed korrekt, og så skal der overholdes nogle meget strikse regler angående varmebehandling og nedkøling af madvarer. Alt efter, hvilken slags virksomhed du ejer, så er der forskellige regler og retningslinjer.

Hvis der er nogen, der bliver syge efter at have spist mad fra din virksomhed, kan det i værste fald resultere i komplet nedlukning af din virksomhed.

SMV Fødevarer hjælper dig

Som medlem af SMV Fødevarer betaler du kun for det du har behov for.

Vi har en basispakke og så tilkøber de services du har brug for.