fbpx

Fødevarekontrol

Med SMV Fødevarer i ryggen kan du og din virksomhed altid være klar til at gennemgå en fødevarekontrol af Fødevarestyrelsen. Vi vejleder og rådgiver virksomheden om fødevareforhold, hygiejne, hjælper med igangsættelse af egenkontrol samt mange andre ting. Alle virksomheder, der behandler eller sælger fødevarer, har nemlig obligatorisk pligt til at bestå en fødevarekontrol for fortsat at have lov til at drive virksomheden.

Hvad er en fødevarekontrol?

Fødevarekontrollen eksisterer for at sikre, at alle former for fødevarer bliver håndteret og behandlet ordentligt og efter gældende danske regler. Dette for at fremme både sikkerhed, sundhed og vækst samt undgå, at sygdom spredes til mennesker og dyr gennem fødevarerne. Når fødevarekontrollen lægger vejen forbi din virksomhed, så er der mange forskellige ting, der bliver gennemgået. Der bliver foretaget kontrol af alt fra lokaler, maskiner og hygiejne til rengøring, egenkontrol, mærkning af varer og dokumenter. Fødevarestyrelsens kontrolsystem er baseret på stikprøver. Du ved derfor aldrig, hvornår de kommer forbi, og derfor er du som virksomhedsejer nødt til at sørge for, at tingene altid er, som de skal være, så du til enhver tid er klar til besøg.

Vejen til gode smileys

Får du anmærkninger på din fødevarekontrol, kan du ikke få en storsmilende smiley, og dette kan faktisk have stor betydning for din virksomhed. I 2008 blev elite-smileyen introduceret, og for at opnå denne smiley skal du have fået mindst fire af de smilende smileys i streg samt ingen anmærkninger inden for de seneste 12 måneder. Denne smiley er meget eftertragtet, da forbrugerne føler sig trygge ved at handle steder, der kan bryste sig af elite-smileyer.

Dog er det ikke alle virksomheder, der kan opnå en elite-smiley, men det behøver ikke at have noget med standarden det pågældende sted at gøre. Ofte skyldes det simpelthen, at der ikke bliver foretaget kontroller ofte nok, da den pågældende virksomhed er en lavrisiko-virksomhed. Der kan altså gå længe imellem kontrollerne, og herved kan de desværre ikke opnå elitestatus. Dog kan kontrollen stadig være tip top hos disse virksomheder.

SMV Fødevarer er her for din skyld

Med os i ryggen kan du blive topklar til at opfylde Fødevarestyrelsens strenge krav. Vi rådgiver og vejleder dig, og når du er kunde hos os, kan du vælge mellem tre medlemspakker, nemlig super, medium og variabel. Hvilken pakke, du bør vælge, afhænger af dine behov. Læs om de forskellige medlemsskaber og bliv klogere på, hvorfor du skal vælge os som din virksomhedsrådgiver. Ud over at fungere som din rådgiver inden for forskellige områder, så sørger vi også for at holde dig opdateret på nye regler og love på området.

linkedin

 

SMV Fødevarer

Poppelvej 83
5230 Odense M
Tlf.: 6373 0000

Mandag-torsdag kl. 8-16 
Fredag kl. 9-13

Tilmeld nyhedsbrev