fbpx

Egenkontrol

Egenkontrol er et system til virksomheder, der skal sikre, at de produkter og varer der sælges overholder lovgivningen på området, samt ikke er sundhedsskadelige. Det er altid virksomhedens eget ansvar at sørge for, at alting er i orden. Og Fødevarestyrelsen kontrollerer, at tingene er som de skal være, så derfor er der ingen grund til at springe over, hvor gærdet er lavest, for det bliver nemlig hurtigt opdaget.

Det er dog individuelt fra virksomhed til virksomhed, hvordan egenkontrollen skal udføres – dette afgøres af Fødevarestyrelsen gennem en risikoanalyse. Måske har du hørt om varer, der bliver trukket tilbage fra hylderne af den ene eller anden årsag. Her er det virksomhedernes eget ansvar at sørge for, at det sker, og at der altså ikke er sundhedsskadelige produkter på hylderne i supermarkederne. Der er altså en række regler du skal følge og overholde, for at sikre en korrekt egenkontrol.

Elektronisk egenkontrol

Rigtig mange virksomheder gør brug af en elektronisk egenkontrol. Det er en nem og overskuelig måde for virksomheden at lave kontrol, og ofte anbefaler Fødevarestyrelsen faktisk at bruge denne metode, da det sikrer en højere fødevaresikkerhed. Blandt andet har nogle af de webbaserede egenkontroller smarte funktioner, der gør den ansvarlige opmærksom på eventuelle fejl og mangler i kontrollen. Derudover kan den give dig en reminder, når det er på tide at udføre en ny kontrol. Hos SMV Fødevarer kan vi hjælpe dig til at finde det rette program og rådgive dig med hensyn til udførsel af egenkontrollen.

Hygiejne og egenkontrol

Når det kommer til egenkontrol i din virksomhed, handler det primært om den hygiejne, der er omkring håndteringen af fødevarerne. Her er det vigtigt, at du får indrettet din virksomhed korrekt, og så skal der overholdes nogle meget strikse regler angående varmebehandling og nedkøling af madvarer. Alt efter, hvilken slags virksomhed du ejer, så er der forskellige regler og retningslinjer.

Har du fx en restaurant- eller take away-virksomhed, så er der regler om alt lige fra håndtering af æg til kvaliteten af drikkevandet. Og ejer du en fiskevirksomhed, er der regler for, hvilke køretøjer der må være i nærheden af fisken samt regler for den is, der holder fisken nedkølet. Kort sagt, så er der altså stort set intet, der bliver overladt til tilfældighederne, når det gælder den mad, der skal sælges til kunder eller gæster. Det er nemlig folks helbred, der er på spil, og hvis der er nogen, der bliver syge efter at have spist mad fra din virksomhed, kan det i værste fald resultere i komplet nedlukning af din virksomhed.

SMV Fødevarer hjælper dig

Som kunde hos os kan du vælge imellem tre pakker. Super, Medium og Variabel alt efter, hvad dine behov i virksomheden er. Vælger du Super-pakken, får du hjælp til udarbejdelse af egenkontrol, og vi giver dig adgang til et smart elektronisk system. Du får gratis support, så du altid kan kontakte os i tilfælde af tvivlsspørgsmål. Du kan læse meget mere om vores forskellige pakker, samt hvilke fordele du får lige her.

SMV Fødevarer er en professionel organisation, der varetager små og mellemstore virksomheders interesser og problemstillinger i fødevarebranchen i Danmark. Vi har til formål at agere som en støtte for virksomhedernes evne og muligheder for at drive en god og indbringende virksomhed. Vi sikrer, at fødevarelovgivningen kan imødekommes af de forskellige virksomheder, og at eventuelle problemstillinger italesættes over for politikere. Derudover sørger vi for, at du som virksomhedsejer altid er opdateret på nye regler og love. Nogle vil kalde os for en slags fagforening, der er her for din skyld og for at sikre, at din forretning kører, som den skal.

Digital egenkontrol og skræddersyet service

Hos SMV Fødevarer er vi glade for at kunne tilbyde dig en lang række skræddersyede services, der gør livet som virksomhedsejer meget lettere. Heriblandt er altså adgang til den digitale egenkontrol, hvor du nemt og overskueligt kan få overblik over den obligatoriske egenkontrol. Vælg derfor os og oplev de mange fordele.

linkedin

 

SMV Fødevarer

Poppelvej 83
5230 Odense M
Tlf.: 6373 0000

Mandag-torsdag kl. 8-16 
Fredag kl. 9-13

Tilmeld nyhedsbrev